Обичай безопасно

Първи декември е Световният ден за борба със СПИН. За първи път този ден е отбелязан през 1988 година. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН.
В СУ“Д-р П. Берон“ гр. Болярово този ден се отбелязва ежегодно. Тази година ученици, членуващи в БМЧК, разработиха презентация под ръководството на мед. специалист в училище Янко Анев и преподавателят по биология г-жа Събина Тодорова. Презентацията представиха пред своите съученици от 5 до 12 клас. Запознаха ги с начините за предаване на ХИВ, вероятността от зараза, какво е ХИВ и СПИН, симптомите на СПИН, начините за предпазване от болестта.
Присъстващите ученици получиха информационни брошури и разбраха как може човек да разбере дали е ХИВ – серопозитивен, защо е  необходимо да се изследва и къде може да направи това. Във фоайето на училището бе изложено табло с материали по темата.