Коледно тържество

С много усмивки, приповдигнато настроение и положителни емоции премина тържеството в СУ“Д-р Петър Берон“, посветено на един от най-големите християнски празници Рождество Христово. Празникът организира Ученическия съвет с подкрепата на педагогическия съветник г-жа София Минева. Подготовката за събитието включваше конкурси за рисунка на коледна тематика, изработване на картичка и сурвачка, както и конкурс за най-добре украсена класна стая. Проведе се и коледен волейболен турнир, организиран от учителите по физическо възпитание и спорт Събина Тодорова и Николай Иванов.
Празничната програма откриха учениците от начален курс. Под ръководството на своите класни ръководители Мария Тодорова, Дянка Андонова, Златка Ламбова и Велина Вачева  представиха литературно-музикалната програма „Моя бяла Коледа“.
В спектакъла „Сурва весела година“ ученици от V и VI клас с ръководител София Минева разкриха обичаите и традициите на християнския празник.
Ученици от VII, VIII и  X клас, участници в театрално ателие с ръководител Милена Манолова имаха представителна изява с поетичен рецитал „Коледна магия“.
Богатата програма разнообразиха учениците от група „Звънче“ с ръководител Нели Христова. Тяхната публична изява бе песента „Коледна магия“.
Очаквано най-впечатляващи бяха изпълненията на коледарската група с ръководител Нели Христова.
В края на тържеството, директорът на училището г-н Гаджуров благодари на всички участници в програмата, поздрави всички присъстващи с настъпващите празници и награди отличилите се в конкурсите ученици. Повече за класирането в конкурсите може да прочетете тук.
Тържеството завърши с дискотека и почерпка за всички ученици, осигурена от училищното ръководство.