Апостолът живее в сърцата ни

С възпоминателно честване на 147 годишнина от обесването на Васил Левски, ученици и учители от СУ“Д-р П. Берон“ гр. Болярово изразиха своята почит към делото на великия българин.
Отбелязването на паметната годишнина бе предшествано от състезание „Лъвски скок“ за учениците от I-XII клас, организирано от г-н Николай Иванов и тематично табло, подготвено от г-жа Славка Даскалова.
С художествена програма, ученици от VII  и VIII клас, участници в  арт-ателие с ръководител г-жа Милена Манолова, славиха подвига и се преклониха пред саможертвата на Апостола на свободата. “Ще пазим скъпото име. Ще го носим с чест в сърцата си. Неговият огън ще гори в душите ни. Ще пазим завета му велик навеки.“ – патетично рецитираха учениците. Силни емоции предизвика и Георги Танков от I клас, който пламенно рецитира за Апостола.
Емоционално слово в прослава на Апостола  произнесе г-жа София Минева, педагогически съветник в училище. Тя изтъкна особеното място на великия българин в нашата и световната история, неговото жертвено родолюбие и кристална честност, безпримерната му посветеност пред олтара на свободата.
Чрез оригинална документално-художествена презентация, представена от Даниела Карабалиева и Митко Николов, ученици от VII клас, бе проследен бунтовния път на великия поборник за национална свобода, сторил неимоверно много за своите кратки 36 години.
В края на мероприятието, директорът г-н Гаджуров обобщи всичко, прозвучало в прослава на Апостола, и призова да помним както подвига, така и заветите му. Той благодари на организаторите и участниците в реализираните инициативи, довели до незабравимо емоционално и естетическо въздействие и връчи грамоти и награди на заелите призови места  в състезанието „Лъвски скок“. Класирането може да видите тук.
Г-жа Минева отчете резултатите от обявения от Ученическия съвет конкурс за изработване или рисуване на кукерска маска и награди  отличилите се ученици. Класирането може да видите тук.