Да е здрава и успешна новата учебна година!

Свършва лятото, а с него си отива и дългата лятна ваканция. Отново е 15.09., отново е първият учебен ден!
Предстои  една много различна учебна година. И независимо от обстоятелствата, в този празничен ден всички са развълнувани – и учители, и деца, и родители. Преподавателите с трепет очакват да видят порасналите си ученици, а децата нямат търпение да се съберат отново със своите приятели, за да огласят затихналото училище със смях и игри. Родителите съпреживяват радостите и тревогите на децата си.
Петнадесети септември отново се превърна в истински празник! На тържеството присъстваха кметът на община Болярово Христо Христов, секретарят на общината Мария Чанева, общинският съветник Янко Анев, секретарят на МКБППМН Любослав Ценов. След Химна на Република България и вдигането на националния флаг, учениците посрещнаха и знамето на училището. С поздравително слово към присъстващите се обърна директорът на училището г-н Гаджуров. Пожела на учители и ученици здрава и успешна учебна година. Той увери родителите, че в училище са положени всички усилия, за да се спазват стриктно мерките за недопускане на разпространението на COVID 19. Топли думи към присъстващите отправи и г-н Христов, кмет на община Болярово. Той изрази подкрепата и загрижеността на общинското ръководство за здравето и постиженията на ученици и учители.
В кратката програма учениците от V клас отправиха своите препоръки към първокласниците, а те от своя страна се представиха с научени стихчета. Полетелите в края на тържеството балони, учениците изпълниха със своите мечти и желания за много успехи през учебната 2020/2021г.
С вълнение и трепет за първи път прага на училището прекрачиха първокласниците, посрещнати от своята учителка г-жа Велина Вачева с погача и мед, с новите учебници и подаръци за всяко дете, в украсената с много любов класна стая. Красиво подредени класни стаи и изненади очакваха и останалите ученици до XII клас. За това се погрижиха техните учители, които активно се включиха в ремонта и подготовката на материалната база.
Нека отговорно посрещнем предизвикателствата на новата учебна година!