Трети март – свещена дата

Трети март – дата свещена, белязала нашето Освобождение, ден – най-съкровен в календара на българската национална история.

Учениците от  СУ“Д-р Петър Берон“ почетоха Националния празник на България. В седмицата преди празника учениците от I и IV клас изработиха макети на паметника „Шипка“. Учениците от II изработиха символите на празника,  третокласниците оцветяваха тематични картини. С изработените материали оформиха кът във фоайето и коридора на училището. По класове бяха оформени кътове в класните стаи, представиха се компютърни презентации за празника.

Участниците в клуб „Искам да знам“, сформиран по проект „Образование за утрешния ден“ показаха усвоените знания и умения като подредиха в табло проектите си под наслов „Аз обичам България!“. Това е първата публична изява на клуба с ръководител Дянка Андонова.

Всички ученици, учители и служители в училището участваха във възпоменателната церемония, организирана от община Болярово. Ученици от VI до X клас с ръководител Милена Манолова представиха поетичен рецитал пред обществеността на града.