Очакваме най-светлия християнски празник

В навечерието на най-светлия християнски празник Великден, в СУ“Д-р П. Берон“ оформиха тематичен кът с изработени от учениците материали.

В часа на класа се проведоха беседи за пролетните празници, показани бяха тематични презентации. Учениците от начален етап оцветяваха „Великден“, изработиха подходяща украса.

В чест на предстоящия християнски празник Рождество Христово  учениците от клуб „Искам да знам“  се представиха с втората си публична изява. Те подготвиха табло „Пъстър Великден“ и изразиха с проектите си отношението към празника. Участниците в клуба показаха уменията си за работа с графичен редактор Paint. Създадоха изображения, използвайки геометрични фигури. Използваха инструментите за копиране, завъртане, разтягане на части от вече създадено изображение. Рисуваха със свободна ръка, използваха различни по вид четки и спрей. Работата по темата бе предизвикателство за учениците, с което те се справиха отлично. Клуб „Искам да знам“ с ръководител Дянка Андонова е сформиран по проект „Образование за утрешния ден“ и в него участват ученици от III клас.