Славим делото на Апостола

Учениците от СУ“Д-р Петър Берон“ изразиха преклонението си към делото на Васил Левски с редица инициативи. „Славим делото на Апостола“ беше мотото на седмицата, посветена на Апостола на свободата.
С много желание и ентусиазъм учениците от начален етап на обучение учиха и рисуваха за великия българин. Второкласниците изработиха картички и рисуваха портрет на Дякона. Трети клас направиха табло с вдъхновяващи мисли на Апостола. Учениците от 4 клас изписаха своята първа книжка за великия българин, четоха пред първолаците стихове за живота и  делото на революционера. Първокласниците изработиха табло за живота и дейността  на Васил Левски и рисуваха моменти от живота му. С изработените материали оформиха тематичен кът във фоайето на училището.
Най-голям интерес децата проявиха към възможността да премерят силите си в „лъвски скок“ като Апостола. В състезанието участваха учениците от 1 до 4 клас, 5, 8, 9 и 11класове.
На възпоменателното общоучилищно тържество учениците гледаха филм за бореца за национално освобождение Васил Иванов Кунчев. Виртуално се пренесоха на родното му място, при семейството му, в манастирите, които е посещавал, запазеното скривалище в Троянския манастир, мястото, на което е заловен. Учениците от 5 клас рецитираха стихове за възхвала делото на Апостола.
Директорът на училището г-жа Дора Карагьозова награди отличилите се ученици и ги насърчи да помнят святото дело на Васил Левски.