Великден – светъл християнски празник

В пъстра великденска работилница се превърна СУ“Д-р Петър Берон“ в седмицата преди най-святия християнски празник. Децата твориха и се забавляваха, запознаха се с традициите и обичаите, свързани с предстоящите християнски празници.
За поредна година класните стаи на учениците се превърнаха в арт ателие за изработка на великденска украса от различни материали. Сръчните им ръце изработиха многообразие от аксесоари за празника, поставки за яйца, картички и други. Учениците от начален етап на обучение рисуваха великденски мотиви върху яйца, използвайки както традиционни, така и малко познати техники. Под открито небе малките творци декорираха с голямо въображение сварени яйца посредством различни техники. Първото яйце за празника беше обагрено в червено според традицията. Децата с удоволствие се включиха в украсяването на яйцата, което се превърна във весела надпревара за бързина и сръчност.
С изработената пъстра великденска украса и нашарени яйца беше аранжирана изложба във фоайето на училището, в коридорите бяха оформени тематични кътове.