Слава Вам, творци велики!

В навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в СУ“Д-р Петър Берон“ се проведе тържество, посветено на празника.
В подготовката за празника учениците се снимаха с любима книжка, изработваха оригинални картички и споделяха защо обичат да четат, какво са книгите за тях. Най-малките ученици оцветяваха ликовете на двамата братя – Кирил и Методий. Изработено бе табло със снимки на отличниците в училище.
В приветствието си, директорът на училището Дора Карагьозова изрази признателността си към труда на учители и ученици. С грамоти бяха наградени преподавателите Златка Ламбова, Велина Вачева, Мария Тодорова, Дянка Андонова, Славка Даскалова, Иванка Новакова, Милена Манолова, Нели Христова, София Минева, Георги Гиргинов, Николай Иванов и Любослав Ценов. Признание от училището получиха също 22-ма пълни отличници от І до Х клас. Бяха наградени и отборът към БМЧК с ръководител Янко Анев, който се класира на трето място в област Ямбол, както и групата ученици с ръководител Милена Маринова, които се представиха достойно по време на онлайн-състезание на „Зелени Балкани“.
В своето слово Дора Карагьозова изрази благодарност към кмета на община Болярово Христо Христов и към общинския съвет, за подкрепата, която оказват на училищното ръководство. На 15 септември в СУ „Д-р Петър Берон“ ще бъде приета първата професионална паралелка за готвачи, след като предложението за това вече е утвърдено от Министерството на образованието. С отпуснатите 50 хиляди лева от общинския бюджет за нея ще бъдат ремонтирани и оборудвани специални кабинети, припомни Дора Карагьозова.
Четирима златни и един сребърен медалист от състезания на Сдружението на българските начални учители получиха официално своите награди на празника. Християн Димитров Динев, Петър Еленов Иванов, Анелия Павлинова Колева, Денислава Иванова Димитрова и Димитър Стоянов Петков бяха силно аплодирани от своите съученици по време на тържествената церемония.
Приветствие към ученици, учители и родители отправи и кметът на община Болярово Христо Христов.
В празничната програма се изявиха ученици от начален курс, които бяха подготвили литературно-музикална програма, участниците в театрално студио, които  представиха карнавал на герои от приказки и група „Звънче“ с тематична песен.
В края на тържеството кметът на община Болярово Христо Христов връчи наградите на участниците в кампанията, посветена на 10 май-Световния ден на физическата активност, 17 май-Деня на българския спорт и Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week 23-29 май. Спортните турнири бяха организирани от Община Болярово и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни под мотото „Движението – това е здраве!“ и целяха да се повиши информираността относно ползите от физическата активност и да се насърчи редовното участие в различни видове спорт.
Колективни награди получиха учениците от І-ІV клас в СУ „Д-р Петър Берон“ за участието им в активната гимнастика.
В шахматния турнир първото място извоюва Янко Костадинов от 6 клас, второто и третото място са за неговите съученици Христо Димитров и Митко Асенов, четвърти е Божидар Алексиев.
От турнира по тенис на маса наградите са за Георги Величков от 9 клас, Емил Михайлов, Даниел Иванов и Емануил Гочев от 10 клас, класирали се съответно на първо, второ, трето и четвърто място.
В състезанието по футбол на малки вратички първенци в гимназиален етап образование са десетокласниците, следвани от учениците от 9 и от 8 клас. При по-малките класирането е следното: 1-во място – 7 клас, 2-ро място – 6 клас.
В турнира по стрийтбол за момичета първи са 5 клас, втори – 6 клас.