Да е честита 2022 – 2023 учебна година!

Първи учебен ден – ден неповторим, усмихнат и вълнуващ! Ден, който се превръща в празник за всеки българин, съхранил желанието  си за знание в сърцето и понесъл нестихващия порив за наука.
На този ден училищният двор се изпълни с една приятна суматоха и весела глъч от развълнувани родители, учители и ученици, суетня и пъстра мозайка от красиви, празнично  облечени деца.
Тържеството започна с издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме. Празника в СУ“Д-р Петър Берон“ споделиха кметът на община Болярово Христо Христов, председателят на Общинския съвет Атанас Дженков, началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Кольо Пехливанов, секретарят на МКБППМН Янко Илчев.
Приветствие към присъстващите отправи директорът на училището –Дора Карагьозова.  В своето слово тя  благодари на цялото общинско ръководство за подкрепата, която оказва на учебното заведение. Отбеляза, че 164 ученика от 1 до 12 клас започват обучението през тази година,  подчерта, че за първа годна в училището е въведено професионално обучение, а с предоставените средства от общината е оборудван кабинет за практическо обучение. Г-жа Карагьозова се обърна към най-важните в този ден – малките първокласници, като им пожела да поставят добро начало на обучението си, за да се радват на положителни резултати в края му. На  всички ученици, техните родители  и учителите пожела ползотворна и успешна учебна година.
С приветствени думи към всички присъстващи се обърна и кметът на община Болярово Христо Христов. Той подчерта промяната, която се усеща в СУ“Д-р Петър Берон“ в посока повишаване качеството на образованието и началото на професионално обучение и изказа благодарност на ръководството и педагогическия колектив. Увери родителите, че децата им се обучават от добри професионалисти. Пожела на всички спорна учебна година.
Празничният ден продължи с напътствия от петокласниците към първокласниците, които пък показаха артистичните си умения като рецитираха стихчета. С клетва на първокласника, те дадоха дума да уважават своето училище, да слушат в час и много да научат. Празничното настроение се повиши с танца на момичета от 5-7 клас.
Със сладка погача с мед класните ръководители въведоха своите ученици в празнично украсените класни стаи.
Книжка с приказки и аудиодиск с детски песни получи от кмета на общината всеки първокласник към комплекта с дарове, които бяха приготвени и от тяхната първа учителка Дянка Андонова.