С поглед към бъдещето

Новите кабинети за практическо обучение по специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“, кабинет на ресурсния учител и реновираната библиотека в Средно училище „Д-р Петър Берон“ бяха открити тържествено  от кмета на община Болярово Христо Христов, председателя на Общинския съвет Атанас Дженков, заместник-кмета Нина Терзиева и директора на учебното заведение Дора Карагьозова. Тържествена литургия за успех и здраве на учениците и учителите отслужи отец Янко.
В приветствието си към ученици и гости Дора Карагьозова благодари на общинското ръководство и общинските съветници, както и на управителите на социалните заведения в общината. От бюджета на общината бяха предоставени 50 хиляди лева за кабинет по практическо обучение на новоразкритата паралелка за готвачи в Болярово. Но освен паричната, много по-важна е моралната подкрепа, каза Карагьозова и благодари за партньорството с общинските социални заведения, където 21-мата ученици от паралелката за готвачи също ще имат практически занимания, а впоследствие и трудова реализация.
За такава паралелка общинското ръководство настоява от години, припомни кметът на община Болярово Христо Христов. Реално в общината има сериозен недостиг на готвачи – както за общинските социални заведения, така и за частния бизнес. По този начин младите хора ще получат не само добро образование, а и професия, с която лесно биха могли да си намерят работа.
Христо Христов приветства и учителския колектив за положените усилия да се разкрие кабинет на ресурсния учител, както и за цялостното обновяване на библиотеката и превръщането й в уютно място за работа и отдих на ученици и учители.