Честит празник, Училище!

Богата литературно-музикална програма представиха възпитаниците на СУ“Д-р Петър Берон“ на тържествения концерт, посветен на патронния празник на училището.

Празникът започна с поздрав от директора на училището г-жа Дора Карагьозова. В своето слово тя пожела на учениците успехи и да се гордеят, че са учили в СУ“Д-р Петър Берон“, на учителите благодари за всеотдайния труд, който полагат за обучението и възпитанието на бъдещето на България, на родителите – за доверието и подкрепата.

Проектът за цялостното обновяване на материалната база на Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово вече е изготвен от общинската администрация и внесен за одобрение пред финансиращата организация обяви кметът на Община Болярово Христо Христов в обръщението си към присъстващите в залата.  Кметът припомни думите на д-р Петър Берон, че всичко, което правим, трябва да го правим добре и с мисъл за бъдещето и благодари на училищния екип, че следва този завет.

Програмата откриха учениците от мажоретния състав. С поетичен рецитал „С България в сърцето“ ученици от V -VII клас под ръководството на г-жа София Минева прославяха нашата Родина. Приказката „Трите пеперудки“ представиха учениците от I,  II,  III и  IV клас. На сцената се изяви Пролетта с нейните приятели щъркелите, танцуваха пролетните цветя, пеперудките търсеха подслон при цветята.

Валс на Шостакович избраха г-жа Дора Карагьозова и г-жа Събина Тодорова за прелестния танц на двойките.

Учениците от театралното студио с ръководител г-жа Милена Манолова изиграха своите роли на ученици и учители в сценката „Училище за напреднали“.

Петокласници и ученици от група „Зънче“ се представиха с литературно-музикална композиция с помощта на г-жа Милена Манолова, г-жа Нели Христова и г-жа Събина Тодорова.

С ритмите на съвременен танц, ученици от V – X клас с ръководител г-н Любослав Ценов завладяха публиката.

Много усмивки предизвика танца на джентълмените в изпълнение на ученици от III клас с ръководител г-жа Елица Янкова.

Кулминация на тържеството бе изпълнението на танцов състав „Боляровче“.