Шампиони

Отборът на СУ“Д-р Петър Берон“ завоюва първо място във второто издание на Националния турнир по утринна гимнастика, който се проведе на 20 май в облагороденото корито на р. Тунджа в Ямбол.
В спортната надпревара участваха 46 отбора от 32 училища от страната с повече от 700 участника, разделени в четири девизии. Отборите изпълняваха гимнастически комплекс от общоразвиващи упражнения  под музикален съпровод.
Гости на мероприятиято бяха президентът на републиката Румен Радев, министърът на младежта и спорта Весела Лечева, зам. – министъра на образованието и науката проф. Албена Чавдарова. Жури в състав – председател Милена Търничкова, майстор на спорта, доктор в НСА „Васил Левски“ и членове  изявените спортисти и спортни специалисти – заслужилият майстор на спорта и заслужил треньор Нешка Робева, заслужилите майстори на спорта и почетни граждани на Ямбол Тотка Тодорова и Маргарита Моллова, доц. Марина Петрова, доктор в НСА, Иван Трифонов, медалист от световни първенства по акробатични танци, треньор по гимнастика и скокове на батут оценя уменията на състезателите.
Най-оспорвана беше надпреварата във втора дивизия, в която се състезава и нашият отбор.
Първото място в нея беше поделено от два отбора – Иновативно основно училище „Николай Петрини“ – Ямбол и Средно училище „Д-р Петър Берон“ – Болярово. На второ място остана тимът на Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“ – Ямбол, а на трето беше класиран отборът на Спортно училище „Димитър Рохов“ – Сливен.
Браво на нашите ученици! Те са наша гордост!