Образователна екскурзия за малките учениците

Учебна екскурзия с посещения на Спасителен център за диви животни „Зелени балкани“, туристическа атракция Аул Бага Тур и зоологическа градина гр. Стара Загора организираха учителите за своите ученици от 1., 2., 3. и 4. клас.

Интригуваща, ангажираща и мотивираща бе срещата на природозащитниците от Спасителен център за диви животни/Wildlife Rescue Centre ЗелениБалкани/GreenBalkansNGO
с ученици от СУ „Д-р Петър Берон“. Кои са защитените животински видове, какви грижи предполага този им статут и защо е важно да се опазва биоразнообразието, както и какви са ангажиментите на спасителния център в гр. Стара Загора- това са част от въпросите, на които учениците получиха отговор по време на срещата. Децата се убедиха, че опазването на българската природа следва да бъде кауза на всеки един от нас.
В Аул БагаТур децата се докоснаха до историята на своята родина и  изживяха част от живота на предците ни в обособените за целта площадки в комплекса  преминавайки през различни предизвикателства – срелба с лък, яздене на кон, зала за бойни умения и гимнастика. Всички участници, оцелели в игрите, получиха сертификат от организаторите.
Денят приключи с емоционално посещение на зоологическата градина.