Трети март! Свята дата!

Трети март- величествена дата, на която цяла България свежда чела пред един народ, чиято музика е била звън на мечове, свистене на стрели, гърмежи на топчета. По повод 146 години от Освобождението на България от османско владичество във фоайето на СУ“Д-р Петър Берон“ бе подредена  изложба от ученици с табло от картини и снимки от историческите събития от онова време. Всеки клас попълни училищния Алманах, посветен на героичните събития, с илюстрация и част от литературно произведение. Възпитаниците на училището доказаха, че знанието за миналото е сигурният път към съхраняването на българския дух.
По повод тази важна дата в българската история учениците от начален етап при си припомниха славната история на българите, дали живота си за свободата на България.Те подредиха карта-пъзел на нашата прекрасна държава, изработиха малка книжка с важни факти за трети март и направиха макети от хартия на Паметника на свободата.
Минчо Иванов Минчев от 2.клас  отправи поздрав със стихотворението ,,Трети март“.
В тържеството, организирано от община Болярово, по повод 3 март и Деня на самодейците и любителското творчество достойно се представиха учениците от театрално ателие „Таласъмче“ с рецитал и ученици от клуб „Приятели на природата“ с народни танци.
Да бъдем горди, че сме българи и никога да не забравяме историята си!! Защото народ, който не познава миналото си, няма бъдеще!!!