Достойно представяне на Националния ученически фестивал по утринна гимнастика

За трети път СУ „Д-р Петър Берон“ участва в Националния ученически фестивал по утринна гимнастика, организирано от община Ямбол. Тази година в спортната надпревара участваха два отбора – на четвъртокласниците и отборът от ученици  шести и седми клас.
Президентът на Република България Румен Радев, под чийто патронаж се провежда спорното събитие, откри Националния ученически фестивал по утринна гимнастика.
Държавният глава подчерта, че с всяка година в инициативата на Община Ямбол се включват все повече ученици. Близо 1000 бяха участниците тази година, разпределени в 51 отбора от Ямбол, Сливен, но и от София, Свиленград, Севлиево, Бургас и други градове. Те представиха гимнастически съчетания в Линейния парк „Тунджа“ пред жури, включващо заслужили български спортисти, треньори и преподаватели: Милена Търничкова, Маргарита Моллова, Марина Петрова, Тотка Тодорова, както и Пенка Иванова от Министерството на образованието и науката. Децата взеха участие и в теста на президентската инициатива, в който демонстрираха физическите си способности в няколко различни дисциплини.
За достойното си представяне нашите отбори се завърнаха с две купи –  за най-артистично изпълнение в дивизията на четвъртокласниците и за уменията да приемаш предизвикателствата за седмокласниците.
Купи на всички 51 отбора бяха връчени и от името на Българска асоциация „Спорт за всички“ по повод Международния ден на предизвикателството и за усилията на учители и ученици да популяризират спорта и активния начин на живот, които по думите на президента Радев, са най-важните стъпки в борбата с обездвижването, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохола и наркотиците сред младите хора в България.