Първият учебен ден – вълнуващ и незабравим празник

Първият учебен ден! Вълнуващ миг, в който децата, след дългите летни игри, прекрачват отново прага на родното училище.
На 16.09. дворът на СУ“Д-р Петър Берон“, доскоро притихнал, се изпълни с детски гласове. След летните игри учениците отново се върнаха в училище, в трепетно очакване за предстоящите дни. Най- развълнувани са първокласниците.
Тържеството, организирано по повод началото на учебната година уважиха общинският кмет Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, секретарят на общината Мария Чанева, главният експерт „Хуманитарни дейности“ Кольо Пехливанов, общинските съветници Янко Анев, Златина Петкова и Бинка Величкова.
С приветствие към ученици, учители, родители и гости се обърна директорът на училището Васил Гаджуров. Той пожела успешна учебна година на всички ученици и на своите колеги.
Кметът на общината Христо Христов се обърна към учениците, родителите, учителите и гостите с поздрав и уверение, че общинската власт ще продължи да съдейства с каквото е необходимо за протичане на нормален учебен процес във всички учебни заведения на територията на община Болярово. Пожела много успехи в овладяване на знанията и на първокласниците.
Кратка литературно-музикална програма представиха учениците от първи, втори и пети клас. Петокласниците дадоха наставления на малките ученици, второкласниците им предадоха своята единичка, защото вече могат да четат, пишат и решават задачи. А първокласниците артистично представиха своите стихчета и песни.
Г-н Гаджуров удари първия звънец и плисна менче с вода за успех през новата учебна година. Г-жа Мария Тодорова, по традиция, посрещна своите първокласници с питка и мед. Тържеството за тях продължи и в класната стая, където г-н Христов им подари книжка с български народни приказки.