Разходка във времето

По нетрадиционен начин учениците от втори и трети клас усвоиха знания за миналото на родния край. Те посетиха Етнографско – Археологическия музей в Елхово.
Децата да излязат от класната стая и да учат сред експонатите е основната цел, която си поставиха техните учители г-жа Дянка Андонова и г-жа Златка Ламбова. По атрактивен начин, представен от уредника на музея г-жа Милена Вълева, учениците пътуваха във времето и научиха как са живели хората в миналото – как са обработвали земята; как е била обзаведена къщата им; какви дрехи са носели децата, учениците, момите и ергените; какви учебни пособия са ползвали; как се обличали булката и младоженеца; как са гладели дрехите си; къде са спели бебетата. Любознателността на учениците бе стимулирана от възстановките в музея, но най-силно впечатление им направи витрината на кукера. В края на беседата децата отговаряха на въпроси, свързани с експонатите и разказаха кога и как в училище пресъздават народните празници и обичаи.
Всички ученици си тръгнаха с дипляни от музея и богати впечатления от изложбените зали. Обещаха да се върнат отново, за да разгледат и експозицията от  археологически находки.